Fläskfile med curry
Jag använder currymango krydda
När jag gjort currysås av något slag har jag alltid använt “vanlig” curry krydda. Nu använder jag currymango krydda till allt då jag tycker den är mycket godare. Den är lite mer fruktig i smaken och mer rund eller hur jag nu ska förklara det. Man måste nog testa den själv för att förstå.
Fläskfile med curry
Jag var sugen på någon slags currymiddag med kött och gjorde då en middag med fläskfile med currysås som innehåller både äpple och lök. Då det är curry i såsen så kan man ha i mer både av lök och äpple för att få lite mer crunchy i såsen än vad man tror. Jag använde mig av ett grönt äpple för att det inte skulle bli så smulig äpple utan lite mer tuggmotsånd i såsen som vi tycker om.
- 500 g fläskfile eller fläskytterfile
- salt och peppar
- 1 gul lök
- 1-2 klyftor vitlök eller en halv solo
- 1 grönt äpple
- 1-2 tsk currymango krydda
- 2,5 dl vatten
- 2 dl grädde
- 1 hönsbuljongtärning
- 1 msk maizena
- lite vatten
Tillbehör
- ris
- skivad banan
- nötter
- ananas
Börja med att förbereda det du ska skära i tärningar : lök, äpple och vitlök.
Skär köttet i en centimeters tjocklek.
Fräs lök, äpple och vitlök i smör med curry i några minuter.
Sätt på det riset du ska ha till maten.
Tillsätt vatten, grädde och buljongtärningen och låt det koka ihop i 10 minuter.
Salta och peppra köttet och stek det så det får fin färg.
Blanda maizena med lite vatten och red av såsen.
Lägg ner köttet i såsen.
Servera med ris, banan, ananas och nötter – om du tycker om det. I efterhand skulle jag kunna tänka mig lite röd paprika också för att få lite söt och crynchy.