En favoriträtt
Jag hittade ett recept på tagliatelle med fläskfilé för mycket länge sedan. Då gjorde jag det efter receptet och tyckte det var gott, men efter att ha gjort det några gånger så har jag utvecklat receptet och ändrat i det. Med sådana saker och smaker som vi tycker om. Och det är bara att lägga till eller ta bort det man tycker om eller inte. Jag har skrivit lite tips i receptet så läs igenom det först innan du lagar till rätten. Och jag lovar att du inte blir besviken.
Krämig vitlökssås
När man läser att det är vitlökssås så tror man att man skam både lukta och att vitlöken ska ta överhand. Men man varken luktar vitlök dan efter. Eller att vitlöken tar överhand. Vill man bjuda på denna rätt kan man dubbla receptet på såsen och ställa såsen som blir över i en skål på bordet så man kan blanda ner mer ifall man vill ha den ännu krämigare.
Ingredienser till 4 portioner
- skogschampinjoner
- lök
- 1 paket bacon
- gul och röd paprika
- 1-2 vitlöksklyftor eller 1-1 1/2 solovitlök
- 400 g fläskfilé
- salt
- svartpeppar
- 2-3 dl köttbuljong
- 200-300 g färskost med vitlökssmak
- ev lite maizena utrört i lite vatten
- 4 portioner tagliatelle
Grönsaker
- Dela champinjoner i mindre bitar och börja stek dom först. Jag har inte skrivit hur mycket då det är en smaksak.
- Samma sak här-ta så mycket lök som ni vill ha i rätten. Så skär lök i båtar och lägg ner i stekpannan när svampen nästan är klar.
- Salta och peppra allt och vill du ha lite mer karameliserad lök kan du strö lite socker på den.Lägg över i en skål.
- Skär eller klipp baconet i mindre bitar och stek i pannan som nu nyss använde till svamp och lök. Lägg det på papper när det är färdigstekt.
- Pressa ner vitlök i pannan med lite smör och lägg ner paprikastrimlor i pannan. Stek inte för länge för då blir dom mjuka. När de stekt på en stund kan du blanda ner svamp, lök och bacon och stänga av plattan.

Kött
- Beroende på köttets tjocklek kan du antingen steka köttet klart till 65-70 grader i stekpannan. Eller försteka köttet i panna och avsluta i 175 graders ugn till rätt temperatur. Salta och peppra köttet först.
- Under tiden köttet blir stekt och klar lägg en halv köttbuljongtärning i 3 dl vatten och låt den smälta.
- Koka tagliatellen. Till detta recept brukar jag använda färsk.
- Lägg ner färskost i kastrullen med buljongtärningen som är smält. Låt osten smälta ner medans du rör ihop det.
- Vill du ha såsen tjockare kan du röra ut lite maizena i vatten och röra ner. Jag brukar göra det. Smaka av om du vill ha salt eller peppar i såsen.
- Blanda ihop pastan med grönsaker och sås och lägg upp.
- Skär köttet i skivor och lägg ovanpå pastan.