Bak - Bröd, Vardagsliv

Inte klar i knoppen än

Men det var ju så fint väder

Jag är inte klar i knoppen än och är lite yr men det var ju så fint väder igår så jag var bara tvungen att gå ut. Jag tänkte på det så fort jag vaknade och såg den klarblåa himlen och när solen sen börja skina så blev det mer påtagligt. Så jag tog med mig Under ut på en promenad och lät småttingarna vara hemma. Dels för att Lillan fryser så mycket och för att jag och Under kunde ha lite egentid tillsammans och han stör sig inte på om jag vill stanna till ibland.

Inte klar i knoppen än

Solbrillorna fick hänga med och fick användas när jag gick i solen och då kunde jag också vara med på kort själv då jag inte gjort mig iordning innan promenaden. Ha ha ! Man vill ju inte se ut som ett spöke på kort man lägger ut. Det blev ju inte ett så vackert kort nu heller men det var inte lätt att få Under att stå stilla och inte hoppa ner från upphöjningen han stod på. Det bjuder jag på.

Inte klar i knoppen än

Inte klar i knoppen än

Eftermiddagen blev lugn och jag satte mig faktiskt framför min pärltavla som jag håller på med. Avkoppling kallar jag det. Jag gjorde också en garam masala  middag med naanbröd till middag och det har jag aldrig provat göra förut. Jag gjorde efter Markis Taintons recept koket.se/naanbrod-markiz-taintons-recept och det kommer jag göra flera gånger. Nästa gång ska jag testa att pensla på smält smör med vitlök också och det som jag tyckte var så bra är att receptet är på fyra stycken bröd och det var perfekt.

Kall fredagsmorgon

Bå himmel och sol idag också men fruktansvärt kallt när vi vaknade. Det var minus tio grader och är fortfarande minus fem grader ute när klockan är elva. Jag ska ta mig en kopp kaffe och sätta mig i solen på altanen. Det kanske är lika skönt som igår i solen.

Inte klar i knoppen än

Vi tänder ljus varje kväll precis som många andra. Och då blir det en massa små ljus-stumpar över. Dom brukar jag tända på morgonen när vi går upp och ställa på brickan på bordet. Både för mysfaktor och för att det är skönt. Vad denna fredag kommer att erbjuda vet jag inte än. Jag kommer ta dagen lite som den kommer. Vi har dessutom inte bestämt något i helgen och då tänkte jag faktiskt ta och tvätta av det vita i trappen som ska målas av, men också det som ska målas på övervåningen. Lite nytta måste man ju göra och så vill jag sätta igång och fixa övervåningen så den blir klar någonting. Det är bara saker som hela tiden kommer vägen när vi ska sätta igång, men inte denna gång hoppas jag.