Mat & bak

Baconinlindad filé med parmesanpotatis

4 portioner

400 – 500 g fläskfilé eller fläskytterfilé

salt, svartpeppar

2 – 3 st baconpaket

smör

150 g haricots verts

rädisor

ca 900 g delikatespotatis

smör

olivolja

ca 2 dl finriven parmesanost

 

Ugn : 200

Putsa köttet. Krydda runt om med salt och svartpeppar.

Linda baconskivor runt om köttet. Jag använde Amerikanskt bacon då det är lite kraftigare och är en god rökning på det.  Fäst med tandpetare om du behöver.

Bryn köttet runt om i en stekpanna med smör.

Lägg över i en smord form och tillaga i ugnen tills köttet är 70 grader.

Ansa och koka bönorna i lättsaltat vatten.

Skiva rädisorna.

Koka potatisen halvklar i lättsaltat vatten, ca 10 minuter.

Torka av potatisen och lägg på bakpappersklädd plåt.

Krossa potatisen lätt så att dom spricker med en gaffel.

Hyvla över lite smör och ringla över lite olivolja.

Strö över finriven parmesanost.

Tillaga i övre delen av ugnen eller tills de fått fin färg, ca 15 minuter.

Servera allt på en skärbräda eller lägg upp på tallrik tillsammans med bearnaisesås.