Baconinlindad filé med parmesanpotatis
4 portioner
400 – 500 g fläskfilé eller fläskytterfilé
salt, svartpeppar
2 – 3 st baconpaket
smör
150 g haricots verts
rädisor
ca 900 g delikatespotatis
smör
olivolja
ca 2 dl finriven parmesanost
Ugn : 200
Putsa köttet. Krydda runt om med salt och svartpeppar.
Linda baconskivor runt om köttet. Jag använde Amerikanskt bacon då det är lite kraftigare och är en god rökning på det. Fäst med tandpetare om du behöver.
Bryn köttet runt om i en stekpanna med smör.
Lägg över i en smord form och tillaga i ugnen tills köttet är 70 grader.
Ansa och koka bönorna i lättsaltat vatten.
Skiva rädisorna.
Koka potatisen halvklar i lättsaltat vatten, ca 10 minuter.
Torka av potatisen och lägg på bakpappersklädd plåt.
Krossa potatisen lätt så att dom spricker med en gaffel.
Hyvla över lite smör och ringla över lite olivolja.
Strö över finriven parmesanost.
Tillaga i övre delen av ugnen eller tills de fått fin färg, ca 15 minuter.
Servera allt på en skärbräda eller lägg upp på tallrik tillsammans med bearnaisesås.
2 comments on “Baconinlindad filé med parmesanpotatis”
Lät jättegott… Fint att du dela med dig.
[…] skulle kunna ha denna produkt hemma i frysen för att växla lite med vanlig potatis. Och också prova på dom andra sortera också. Det är ju andra grönsaker i dom andra. Men då […]